Kolmannessa Joukkovoimassa huudettiin myös apua!

Joukkovoima 03092016 Aarno Jalonen rauha P1110774Ei leikata kukkia kun keppi katkesi 03092016 kolmas joukkovoimamiekkari WP_20160903_001Joukkovoima 03092016 Aarno Jalonen Pekka I Anttihol ja Erja P1110640HSO benderolli 03092016 kolmas joukkovoimamiekkari kansallisteatteri taustatukena WP_20160903_007

Nyt huudettiin jo ”apua”!

Reilussa vuodessa jo kolmas Joukkovoima-mielenosoitus keräsi taas tuhansia ihmisiä Helsingin kaduille. Tai vesiväylille sillä ainakin meikäläisen rooli Mannerheimintien ajoradan leveyden mittaiseksi tehdyn Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta –banderollin laitamiehenä oli kuin vesiojassa kävelyä. Sadetta tuli pääkaupunkiseudulla vuorokauden aikana syyskuisten keskiarvosademäärien verran vuorokaudessa: Lohduttelin litimärkiä vierustovereita sillä, että antaahan hallitus ilmeisesti meille juuri nyt jotain eli sentään vettä niskaan!

Oikeasti huumoria ei tämän kertaiseen marssiin paljoa liittynyt. Useampi korva huomioi melko törkeän huutelun, johon sortuivat ensisijaisesti hiprakassa olevat kadunvarren tallaajat. Turhautuminen purkautui jo marssijarivistöstäkin törkeyksin, tosin ei syyttä suotta.

Omalla kohdallani kävi mm. sellainen tilanne, että rohkaisuryyppyjä ehkä ottaneet ladyt tulivat Aleksilla Nordean surullisen pää(oma)konttorin kohdilla banderollimme innoittamina mukaan ja kysyivät ”mitä voitaisiin huutaa”. No, siihen vastasin, että ainakin apua olisi jo huudettava ja niinpä raikasäänisen ladyviisikon kanssa huusimme Senaatintorille saakka vain ”apua!”. Saimme jopa aplodeja kadunvarren arvosteluraadeilta.

Erikoisin hetki oli sateen iskiessä niskaan, jolloin minun sijasta banderollista innostunut Tampereen yliopiston Moreeni-radion toimittaja tuli banderollin sijasta haastattelemaan Kunnon Elämää ja myös minua mukana olon motiiveista. Niinpä vastasin myös banderollin puolesta: Moreenin eetteristä haastatteluni osasia tullee julki 19.9.

Kunnon Elämä ry tuki 3.9.2016 Joukkovoima-mielenosoitusta hieman taloudellisesti ja aivo- ja lihasvoimallisesti hallituksen enemmistön voidessa osallistua tapahtumaan.

t. HonkosAntti

Kuvaselityksiä: 1) Kunnon Elämä ry:n vuonna 2008 hankkima ”Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta” –benderolli on sittemmin lahjoitettu Helsingin Sosiaalinen Oikeudenmukaisuus ry:lle. HSO toi sen lähes kaksituntiseen marssiin, jonka aikana piiiitkän banderollin kantajiksi tuli halukkaita jopa kadunvarresta, jos joku väsymyksen tai vilun vuoksi joutui hellittämään. 2) Tätä poliisisetää ei saatu marssirivistöön vaikka pyydettiin. 3) Nykyhallitus herättää sapelinkolistelullaan myös rauhanliikkeen, eikä syyttä. 4) ”Ei leikata” oli keskeinen iskulause. Hyvin leikkasi sillä epäonnisella pikkukyltin tekijällä, joka oli varren katkeamisen jälkeen hylännyt kylttinsä korean kukkaistutuksen kupeille. Saattaa arkiaamuna kaupunginpuutarhuri ihmetellä, että mistähän instanssista on tullut uusi komento, ettei kukkiakaan saa enää leikata…5) Kävelypässi Aarno Jalosen kameraan tarttui muita Kunnon Elämä ry:n jäsenjärjestö Eläkeläiset ry:n aktiiveja, kuten kävelypässeihin kuuluva Pekka Isaksson (vas.) ja vaimonsa Erja Isaksson, joiden välissä, kesällä Sammatista Venäjän Kalevalaan peräti 1000 km kävellyt energiapakkaus Antti Holopainen (mm. EHYT-valtuuston puheenjohtaja).

Joukkovoima 3 syys väri 2016Joko kolmas kerta toden sanoo? Jo kolmas Joukkovoima –mielenosoitus alkaa lauantaina 3.9.2016 klo 14 kokoontumisensa Helsingin Rautatietorilla.

Ensitunnin aikana tavataan tuttuja, kuullaan puhetta ja musaa. Klo 15.00 ryhmittäydytään marssimuodostelmaan ja klo 15.15 mielenosoituskulkue liikkuu Helsingin keskustassa sekä klo 16.30 ollaan Sinebrychoffin puistossa ehkä klo 18 asti ilmaisemassa maamme hallitukselle vaatimuksia kolmesta asiaryhmästä: 1. Leikkauspolitiikkaa vastaan Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, 2. Riittävä toimeentulo kaikille ja 3. Ihmis- ja perusoikeudet kaikille.

Terveitä elämäntapoja edistävä Kunnon Elämä ry on monien muiden yhteisöjen tavoin mukana kutsumassa mukaan kaikkia eri tavoin uuden hallituksen politiikasta kärsineitä yksityishenkilöitä ja ryhmiä mukaan omine tunnuksineen ja teeseineen. Joukkovoima-kansanliike on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Kansanliikkeessä ei hyväksytä minkäänlaista rasismia eikä siihen viittaavia tunnuksia. Puoluetunnukset eivät ole sallittuja joukkovoiman järjestämissä mielenosoituksissa, mutta eri puolueiden henkilöt ovat erittäin tervetulleita mielenosoitukseen.

Köyhien vastakkainasettelulle loppu. Yhdessä olemme voimakkaita.

Netti: joukkovoima.com

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.