Asunnottomien yö

yo_fbYhdistyneiden Kansakuntien julistamaa Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää 17.10. on jo vuodesta 1999 alkaen sävähdyttänyt Asunnottomien yö -tapahtumien sarja.

Se on ennakkoluulotonta yhteistyötä yli poliittisten ja uskonnollisten rajojen, yhteistyötä asunnottomien ja asunnon jo omaavien kesken. Kestokutsuna on saada vastuuntuntoisia kansalaisia ja yhteisöjä mukaan vuosittaisiin 17.10 YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän tapahtumien järjestelyihin. Tervetuloa mukaan!

Tapahtuman tunnuskuvakkeessa on vaikuttava ”musta liekki”. Miksi? Siksi, ”ettei sellainen kylmä lämpölupaus asunnotonta lämmitä”. Näin totesi legendaarinen Severi v. 2002, kun esitteli asunnottomuutta kokeneiden raadin puolesta eri taiteilijoiden lahjoittamia logoehdotuksia, joista juuri mustaliekki oli silti suosituin, herättävin, kuin suoraa huutoa yössä!

Kunnon Elämä ry vastasi yli vuosikymmenen ajan Asunnottomien yön Helsingin Hakaniemen päätapahtuman ja osin Helsingin Elokolon tapahtumien toteutuksesta. Viime vuosina KE on vastannut Tuusulan Jokelan tiilitehtaan entisessä ruokalassa järjestetyistä Asunnottomien yö-tapahtumista. V. 2019 KE aloitti juuri 17.10. ko. ruokalassa Hävikistä hyväkkiä ruoka-aputoimintansa, joka on jatkunut sen jälkeen jokaviikkoisena hyvinvoinnin ja ympäristötekojen edistämisenä.

Valtakunnallista vastuuta Asunnottomien yö -toiminnan organisoimisesta kantaa asunnottomuusasioiden pitkäaikainen erityisosaaja eli Vailla vakinaista asuntoa ry.

Lisätietoa Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen sivuilta www.asunnottomienyo.fi