Tapio Rautavaaran kultamitaliheitosta 70 vuotta

HUOM! Lontoon olympialaisten v. 1948 keihäskisan voittajaa Tapio Rautavaaraa muistellaan Oulunkylässä ma 13.8.2018 klo 12-14 vielä Ogelin liikekeskuksessa musiikin ja sanailun keinoin. 1946” 

Kävelypässejä ja muitakin elälkeläisaktiiveja oli Tapsa-talkoissa 3.-4.8.2018 mukana!

Em. Tapsa-taulu on olympiavoittajan Marja-tyttären tytär Kirsi Salosen taiteilema. Taulu on poikkeuksellisesti suuren yleisön nähtävänä elokuun ensimmäisessä viikonvaihteessa perjantaina ja lauantaina: kumpanakin päivänä viiden tunnin ajan Oulunkylän Mustapekka-K-supermarketissa.

Olen suunnitellut ja valmistanut Tapsa- ja joutsenmerkkejä ko. taulun niillä vastikkeellisesti lunastamiseksi.

Tuoreen taulun kuvaa ei Tapsa-merkissä nähdä, vaan olympiasankarin erikoinen illusioni eli unelma mihin hän tähtäisi, jos Helsingin olympialaisissa 1952 vielä heittäisi ja aikoisi voittaa.

Tapsa näet kävi Repe Helismaan ja Esa Pakarisen kanssa kotonamme Jyväskylän mlk:n Tikkakoskella 25.11.1950. Kolmikko odotti yöbussikyytiä Jyväskylään. Isäni pyysi kolmikolta nimmareita vierakirjaamme ja kysyi Tapsalta vielä ”mikä onkaan illusionisi”, liittyen osallistumismahdollisuuteensa Helsingin olympialaisiin v. 1952.

Tapsa-merkissä on em. ”illusioni”-lukema näkyvissä ja sankarilla TUL-pusero, olihan kyseessä ensimmäinen Työväen Urheiluliiton jäsen olympiavoittajana.

Kaikille avoin tilaisuus on perjantaina 3.8. klo 15-20 ja lauantaina 4.8. klo 10-15 Oulunkylän Mustapekka-K-supermarketissa, Mäkitorpantie 1, Helsinki.

Antti Honkonen

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.