Miten minusta(kin) tuli miljonääri?

Maaliskuun 6. päivänä kokoontui  Helsingin Senaatintorille kuusi eläkeläisukkoa – Kävelypässiä: Antti Honkonen (Tuusula), Hannu Hurme (Helsinki), Pekka Isaksson (Espoo),  Aarno Jalonen (Hyvinkää), Heimo Liimatainen (Vantaa) ja Pertti Vuorio (Vantaa).

He päättivät Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuoden merkeissä kävellä siitä paikasta 620 km Sotkamon Vuokattiin. Itsepäisyyttään korostaen tai korostamatta, kävelypäiviä tuuli 100 sillä 13.6. neljä kuudesta kävelypässistä pääsi tavoitteeseensa Sotkamon Vuokattiin 2000 muuta ikäihmistä kokoavaan Eläkeläiset ry:n kesäpäivät-tapahtumaan.

Kävelypässit eivät ole niin pässejä, että olisivat kävelleen yli kolme kuukautta maantietä pitkin. Ei tosiaankaan; he kävelivät 95 päivää kotikonnuillaan kimpoissa tai yksin, mutta päivittäin kilometrejä kerryttäen. Vaikka kuudesta kävelijästä vain neljä saattoi kävellä Kainuun alueella viimeiset 5 päivää, kaikki tulivat askelmiljonääreiksi.

Helsingin lähtöpisteestä meidän olisi pitänyt kävellä yhteiskilometrejä 3700, mutta niitä kertyikin 4845 km. Kun em. luvun muuttaa metreiksi (4 845 000) saadaan kävelypässilaumasta ns. kimppa- tai porukkamiljonääri.

Mutta kävelyssähän on perusasiana askel; niitä kertyi vähintään kaksinkertainen määrä eli 9,6 miljoonaa askelta. Ahkerin tossunkuluttaja oli Pertti-pässi monimiljonäärilukemallaan 2,2 miljoonaa ja me muut viisi olimme lopputuloksessa enemmän tai vähemmän reilusti ainakin askelmiljonäärejä.

Mainittakoon ns. ylimääräiset kilometrit myydyn Sotkamon kesäpäivillä huutokaupalla, jotta voitaisiin kustantaa kuntoloma varaton vanhus.

Mainittakoon Kunnon Elämä ry:n yhtenä jäsenjärjestönä olevan Eläkeläiset ry:n, jonka kanssa on jo kolmatta vuotta harjoitettu ikäihmisen, erityisestä ikämiesten saamista kuntonsa puolustamiseen. Ensi syksynä yhteistyössä on tarkoitus virittää talven aikana Hyvinvointiresepti ikäihmisille.

Patikointerveisin,

HonkosAntti

Kävelypässi ja askelmiljönääri 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.