Kilpisjärvellä jo 71. juhannushiihto

imageKatkeamattomana perinteenä on jo vuodesta 1946 alkaen Enontekiön Kilpisjärvellä hiihdetty juhannuksena
– Joka aiempi kerta on lunta jostakin Saanan kupeilla löydetty joten eiköhän nytkin lumet suksen alle löydy, arvioi pitkään kisakokemukseensa vetoava Kilpisjärven Saana-Veikkojen puheenjohtaja Heimo Rantakokko.

Juhannushiihto on yksi maamme erikoisimpia liikuntaelämyksiä ja -hullutuksia. Legendaarinen, jo edesmennyt, tunturiopas Yrjö Metsälä aloitti vuonna 1946 leikkimielisesti Saanan juhannushiihdättelyn. Sitten hiihtely muuttui vuosikymmeniksi vakavammaksi, totisemmaksi ja hikisemmäksi – keskiyöllä tunturissa tehdyksi. Viimeiset kolme vuosikymmentä on kuitenkin hiihdetty juhannusaaton illansuussa, jolloin osallistujamäärätkin ovat nousseet alkuvuosien muutamista ”yöhiihtäjistä” parhaimmillaan lähes sataan, kun viime vuonna hiihti 99 osanottajaa.

Ohjelmassa on juhannusaaton perjantaiksi 71. pikahiihto, lauantaina haastavat, jopa neljän suoritustunnin rogaining- tunturirastit ja sunnuntaina rankka Saanan vuorijuoksu sekä kevennyksenä saappaanheittoa ikäystävällisin bonuksin.

Juhannusaattona on ennen hiihtoa Kilpisjärven Luontokeskuksen kanssa linnunpönttötalkoot; ei sentään miljoonaa ole tarkoitus tehdä, mutta mahdollisesti juuri se miljoonas pönttö.

Kilpisjärven liikuntajuhannus 2016:
– pe 24.6. klo 10-15 linnunpönttötalkoot Kilpisjärven Luontokeskuksessa
– pe 24.6. klo 17.00 Juhannusaaton hiihdot
– la 25.6. klo 11.00 Tunturirastit
– su 26.6. klo 10.30 Saanan saapassankari -kisa
– su 26.6. klo 11.00 Saanan vuorijuoksu

Lisätietoja ja valokuvia antaa: Antti Honkonen, antti.honkonen(at)hotmail.fi, p. 040 529 5283
Lisätietoa verkossa: www.enontekio.fiwww.kunnonelama.fi, www.luontoon.fi, www.ehyt.fi.

Tapahtuman järjestäjät: Kilpisjärven Saana-Veikot ry ja Kunnon Elämä ry, apureina mm. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Enontekiön liikunta- ja vapaa-aikatoimi ja Lahden Taimi ry. Kilpisjärven liikuntajuhannuksen esite 2016.

Kategoria(t): Kilpisjärvi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.