Yhteistyötä kunnon elämän puolesta

Eduskunnan enemmistöltä melko vastuuton päätös

Alkoholilain joulukuinen eduskuntapäätös tuotti ainakin panimoteollisuudelle lobbareineen jouluiloa. Mutta monelle vastuuntuntoiselle toimijataholle nousi surumieltä ja pelkoa: todennäköinen päihteidenkulutuksen kasvu toisi lisää henkilökohtaisia kärsimyksiä ja kasvavia yhteiskuntakuluja.

Eduskunta äänesti alkoholilain kokonaisuudistuksesta 15.12. Päivittäistavarakaupoista saa ensi vuoden maaliskuusta alkaen entistä vahvempia alkoholijuomia. Tiukan äänestyksen jälkeen suurempi osa kansanedustajista äänesti hallituksen esityksen eli 5,5 prosenttirajan puolesta. Vasemmisto-opposition edustajat olivat lähes yksimielisesti prosenttirajan nostamista vastaan.

Vasemmistoliiton pj Li Andersson kommentoi äänestystulosta tuoreeltaan Facebookissa näin: ” Tänään selvisi äänin 94-98 päätyneen täpärän äänestyksen jälkeen, että suomalaiset jatkossa voivat ostaa nelosolutta ruokakaupasta. Kokoomuslaiset ovat koko syksyn kovasti ajaneet neloskaljaa kauppoihin haukkumalla Suomea ”holhousvaltioksi”. On todella erikoista, että samat edustajat, jotka pitävät neloskaljan saamista kaupasta suurena ihmisoikeustaisteluna holhousvaltiota vastaan, muita mukisematta kuitenkin hyväksyvät työttömien sosiaaliturvan leikkurin. Kun kyse on työttömistä ja pienituloisista, unohtuvat puheet holhousvaltion vastustamisesta ja yksilönvapauksista heti, ja sen sijaan ovat valmiita hyväksymään ihmisten perusturvan leikkaamista sillä perusteella, että ovat työttömiä.”

 Yhteistyöterveisin: Kunnon Elämä ry

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.