Kunnon elämä ry muistuttaa: Alkoholi ei kuulu liikenteeseen!

Ehkäisevän päihdetyön järjestö Kunnon elämä ry tukee liikenneministeri Merja Kyllösen esitystä autoilijoiden promillerajan laskemisesta 0,2:een. Samalla Kunnon elämä vaatii, että koko hallitus tarttuu asiassa tositoimiin, sillä tämä eri ikäisten kansalaisten oikeudentajua, terveyttä ja turvallisuutta laajasti koskeva asia kuuluu myös mm. oikeusministeriön hallinnonalaan.

Vaikka suurin alkoholiongelma liikenteessä onkin törkeät rattijuoppoudet, joiden raja on 1,2 promillea, rattijuoppouden promillerajan laskeminen vaikuttaisi positiivisesti yleiseen asenneilmastoon. Lisäksi muutos lisäisi nopeasti yksityisten kansalaisten tietoisuutta siitä, että alkoholin vaikutuksen alaisena ei ole sallittua ajaa autoa. Silloin ei korostuisi vain tiukentuva ”poliisivaltio”, vaan mahdollistuisi kansalaisten toisiaan kohtaan osoittama terve vastuunkanto. Alkoholi ei kuulu liikenteeseen ja nykyinen 0,5 promillen rattijuoppouden raja antaa väärän kuvan alkoholin nauttimisen sallittavuudesta liikenteessä. Suomen naapurimaista Ruotsissa ja Norjassa promilleraja on 0,2 ja Virossa sekä Venäjällä 0 promillea.

Kunnon elämä -yhdistyksen hallitus päätti kannanotostaan sunnuntaina 2.10. Nokialla. Samalla yhdistys päätti liittyä uuden Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n jäseneksi. EHYT ry aloittaa toimintansa 1.1.2012, kun Elämäntapaliitto ry, Terveys ry ja Elämä On Parasta Huumetta ry yhdistävät toimintansa.

Kunnon elämä on vuonna 1974 perustettu vasemmistolainen raittiustyötä tekevä järjestö, joka on yksi Elämäntapaliiton perustajajärjestöistä. Vapaaehtoistyötä tekevän yhdistyksen toimintakirjosta löytyy vakavanhaastavaa vastuukantoa Asunnottomien yö -kansalaisliikkeestä ja elämyksellistä ilonpitoa Kilpisjärven liikuntajuhannuksen järjestelyissä.

Lotrisone

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.