Kävelypässit Ystävänpäivänä testimatkalla Eduskunnassa

Miljoonien askelien kantapääkokemusta omaavien eläkeikäisten ns. Kävelypässien hyvinvointiresepti-hanke oli Ystävänpäivänä esittelyssä Eduskunnassa.
Urheilukerhon puolesta vapaaehtoisiksi Ikinä-lihaskunto – tasapaino-testiin rohkaistuivat kerhon puheenjohtaja Kari Uotila (vas) ja hänen jo eläkkeelle siirtynyt edustajakaverinsa Jouni Laxell (kok).
Tasapuolisuuden merkeissä kumpikin selvisi kaatumista ennakoivasta testistöstä ihan laadukkaasti eli heille ei ilmennyt riskiä toimintakyvyn alenemisesta.
Testistä selviytymisen jälkeen keskusteltiin myös sukupuolten tasa-arvoon liittyvistä asioista. Kävelypässien nimen jälkiosasta oli joku kutsuttu nähnyt vastauksen aihetta: Kävelyä eli liikettä ”omin koivin – ja mieluusti yhteisvoimin” -tunnus neljä vuotta sitten aloitettaessa tullut siitä kokemuksesta, että ikämiestoverit olivat tietoisia mitä kunnon ylläpitämiseksi täytyy tehdä, mutta usein ulkoistavat ko. toimet kumppaneilleen. ”Pässit” on siis vain itsekriittinen haukkumanimi.

Tasa-arvo –hanke vireillä

Kävelypässit esittelivät Eduskunnassa Tasa-arvoon yhteisvoimin – äijät ylös ja ulos omin koivin” -hyvinvointireseptiään, jonka keskeinen tavoite perustuu sukupuolten tasa-arvon edistämiseen.
Tilastokeskuksen viimeisimpien tietojen mukaan näet miesten elinajanodote on lähes kuusivuotta lyhempi kuin naisilla: Miehiä tappavat ennenaikaisesti elintapoihin liittyvät sairaudet kuten sepelvaltimotauti, keuhkosyöpä ja alkoholisairaudet. Konkreettinen, selvästi ilmaiseva elinajanmittari on puhua miesten keskimääräisen elinvuoden olevan vain noin 11 kk, kun se naisilla siis on miehiin verrattuna täydet 12 kk.
Seuraavaksi tasapaino+lihaskuntotestaamme Lohjan Eläkeläiset ry:n jäseniä.

Eläkeläiset ry on Kunnon Elämä ry:n jäsenjärjestö ja Kävelypässit on yksi yhteistoimintamuoto.

Kuvatekstiä: Ystävänpäivänä eläkeläisten Kävelypässiryhmä testasi kaksi vapaaehtoista Eduskunnan urheilu- ja liikuntakerhon rohkeata jäsentä: keskellä olevan puheenjohtaja Kari Uotilan ja eläkeläisedustaja Jouko Laxellin. Testaajat vasemmalta: Pekka Isaksson, Antti Honkonen, Pentti Ruutikainen ja Esko Grekelä. Kuva: Eeva Honkonen.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.