Elämäntapaliitto suuntaa kohti satavuotisjuhlia

Elämäntapaliiton XIX vuosikokous Helsingissä 12.5.2012 valitsi yksimielisesti vuosille 2012-2014 liiton puheenjohtajaksi Marko Laitisen ja varapuheenjohtajaksi Sakari Lehtisen. Molemmat ovat pitkäaikaisia vaikuttajia Elämäntapaliitossa.

Hallituksen jäseniksi kaksivuotiskaudelle valittiin seuraavat henkilöt (suluissa varajäsenet): Ritva Aheinen (Hanna Isbom), Olli Joensuu (Raisa-Tiina Lahtinen), Pirjo Mohamed (Leena Heinonen), Matti Siltanen (Mikael Hiltunen), Arja Katriina Ylänkö (Petra Toivonen), Anneli Pasanen (Anu Jäppinen), Eino Laitinen (Kasper Stenberg) ja Antti Honkonen (Teemu Kaskela).

Elämäntapaliitto toimii nykyään yhdistyksenä, joka vaalii työväen raittiusliikkeen perinnettä ja tukee jäsenyhdistystensä toimintaa. Elämäntapaliiton lähiaikojen keskeisenä työnä on työväen raittiusliikkeen satavuotishistoriaprojektin valmisteleminen ja ohjaaminen. 25.3.2014 tulee kuluneeksi sata vuotta Sosialidemokraattisen Raittiusliiton perustamisesta ja juhlavuotena on muun muassa tarkoitus julkaista historiateos.

Elämäntapaliiton ehkäisevän päihdetyön toiminta on siirtynyt vuodenvaihteessa 2012 aloittaneeseen Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:hyn, joka muodostui toimintansa yhdistäneistä Elämäntapaliitosta, Terveys ry:stä ja Elämä On Parasta Huumetta ry:stä. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry pyrkii ehkäisemään myös pelihaittoja.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.