EHYT: Tipaton tammikuu – alku jollekin uudelle

tipatonkuppi_nurin_logo_iso

Tipaton tammikuu on vakiintunut suomalainen perinne. Vuodesta toiseen noin 20 prosenttia alkoholia käyttävistä aikuisista viettää tipatonta ja konseptiin suhtaudutaan ylipäätään myönteisesti.  Tipattoman tammikuun ajatuksena on pysähtyä kerran vuodessa miettimään omaa alkoholinkäyttöä ja testata, kuinka hallitseva rooli alkoholilla omassa elämässä on.  Moni kokee myös, että tammikuu on ainoa aika vuodesta, kun juomattomuutta ei tarvitse erikseen perustella.

Vuonna 2016 Tipattoman tammikuun slogan on ”Alku jollekin uudelle”.  Tipaton haastaa sekä yksilöitä että yhteisöjä miettimään omia tottumuksiaan sekä toimintatapojaan. Päihdealan toimijat ovat perinteisesti kannustaneet kansalaisia tipattomalle.  EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön verkosto koordinoivat jo viidettä vuotta Tipattoman tammikuun viestintätoimia.  Yhteistyökumppanina on tänä vuonna myös Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.

Verkkosivuilla www.tipaton.fi Tipattoman viettäjiä pyydetään kertomaan mikä Tipattomassa on parasta ja mikä vaikeinta.  Samalla selvitämme kummat viettävät ahkerammin Tipatonta, naiset vai miehet.

Verkkosivulta www.tipaton.fi löytyy Tipattoman verkkobannerit sekä hyödyllistä tietoa Tipattomasta.

Lisätietoja Tipattomasta:  www.tipaton.fi, www.facebook.fi/tipaton

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.