Asunnottomien ilta ja yö Elokolossa 17.10.2015

As yö 2015

Asunnottomien yötä vietetään lauantaina 17.10., joka on YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen teemapäivä. Helsingin Elokolossa on tänäkin vuonna perinteisesti klo 19 yötulien sytytys. Klo 20 nähdään vaikuttava kuvakavalkadi, jossa esillä ovat Lauri Erikssonin 22 tapausta asunnottomuudesta-näyttelyn ja Ben Kailan Koditon -kirjan valokuvat asunnottomista.

Vuosia Asunnottomien yö –tapahtumien järjestelyissä  mukana ollut ”yökyöpeli”, sosiaalineuvos Antti Honkonen pitää Erikssonin syksyllä julkaistua näyttelyä ”sankaritekona heikommassa asemassa olevien äänen esiin tuomiseksi.  Katsojaa katsovat kuvat pureutuvat syvästä yöstä ja niiden ympärillä oleva teksti alkaa kuulua kuin huutona!

Samoin vahvoin tuntemuksin Honkonen suhtautuu Kailan jo vuonna 2002 julkaistuun, vavahduttavaan Koditon –teokseen. Se valittiin silloin vuoden painotuotteeksi. Nyt nuo valokuvat ovat nykyisellä esitystekniikalla ensikertaa nähtävillä myös Asunnottomien yössä.

Lauri Eriksson on ainakin klo 20-21 välillä Elokolossa tavattavissa. Lisäksi esillä on Honkosen ja muiden yötoimijoiden otoksia aiemmista Asunnottomien yö –tapahtumista, erityisesti Helsingistä.

Vapaa pääsy – tervetuloa!

Järj.: Helsingin Elokolo/EHYT ja Kunnon Elämä ry www.kunnonelama.fi

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.