22 vaikuttavaa asunnottomien puheenvuoroa

 

22 valokuvaa

Helsingissä Kaapelitehtaan turbiinisalissa on avattu valokuvaaja Lauri Erikssonin näyttely ”22 tapausta asunnottomuudesta”.

Kun itse olin saanut keskiviikon Hesarin kotiini Jokelaan aamulla puoli kolmelta, heräsin totuttuun tapaani postiluukun kolaukseen. Se oli taaskin tiheä aamuyön lukuhetki, jota yleensä olen jatkanut parin tunnin luennan jälkeen vielä parin tunnin aamu-unilla, kuten eläkeläiselle on ainakin vielä laillista.

Mutta keskiviikkona ei uni enää tullut viiden aikaan sillä ko. lehtijuttu sytytti niin, että halusin nähdä mahdollisimman nopeasti myös 22-näyttelyn. Reissu Kaapeliin mahdollistui vasta nyt perjantai-iltapäivänä.

Olen jo kirjoittanut Erikssonille, etten kykene sanoin kuvaamaan mielihyvääni näyttelystä, joka mielestäni se on sankariteko heikommassa asemassa olevien äänen esiin tuomiseksi.  Katsojaa katsovat kuvat pureutuvat syvästä yöstä ja niiden ympärillä oleva teksti melkein alkaa kuulua huutona!

Näyttely Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1) jatkuu 11.10.2015 asti. Suosittelen!

Muistakaapa, että YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän yönä 17.10. vietetään taas Asunnottomien öitä eri puolella pimenevää ja mielestäni surkastuvaa Suomea.

  1. HonkosAntti

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.