Mihin ja miksi katosi v. 2004 seikkailija Dominick Arduin?

Suomessa vuosia toiminut, kuuluisa ranskalainen eräopas ja seikkailija Dominick Arduin oli tehnyt hiihtäen jo matkansa Kanadasta magneettiselle Pohjoisnavalle.  Hänen haaveenaan oli kuitenkin hiihtää ensimmäisenä naisena maantieteelliselle Pohjoisnavalle. Se matka oli aloitettava Siperiassa sijaitsevasta Hatangan kaupungista.

Ensimmäinen yritys vuonna 2003 päättyi hänen putoamiseen Jäämereen. Hänet pelastettiin helikopterilla,ja hän menetti paleltuneet varpaansa – ne olivat hänen mukaansa ”tarpeettomia tavaroita”. Toinen yritys tapahtui seuraavana v. 2004. Sen jälkeen hänestä ei ole kuultu mitään….

Lapissa Kiilopäällä eräoppaana toimineen Dominickin esimiehenä toimi silloin Tuomo Jantunen.

Ensimmäisen yrityksen aikana hänen mukanaan oli Ylen Lapin radion toimittaja Esko Ranta, joka kuvasi Hatangassa Domincikia ennen hänen lähtöään kohti lopullista lähtöpaikkaa Severnaja Zemljaa. Tilaisuudessa nähdään hänen ko. Dominickista Hatangassa kuvaamansa haastattelu.

Kaksi tilaisuutta: TUUSULA: Jokelan kirjasto, Keskustie 20, torstai 24.10.2019 klo 18-19 ja HELSINKI: Elokolo, Toinen linja 31, sunnuntai 27.10.2019 klo 14-15.

Vapaa pääsy – tervetuloa! Järj. Kunnon Elämä ry

Tilaisuuksissa ovat paikalla Dominickin esimiehenä toiminut Tuomo Jantunen ja mm. pyöräilykisoja Dominickin kanssa Lapissa järjestänyt Esko Ranta. 

Järjestää: Kunnon Elämä ry. www.kunnonelama.fi Lisätietoja: Antti Honkonen, 040 529 528

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.